Jadłospis

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA 24.02.2020r.  DO  DNIA 28.02.2020r.

 

PONIEDZIAŁEK  24.02.20r.

 zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami, pieczywo mieszane (wywar mięsny (kości ze schabu wędzonego), kiełbasa śląska- warzywny: marchewka, seler, kapusta kiszona, majeranek, cebula, por, przyprawy)

–  makaron z twarogiem,  z truskawkami z polewą jogurtowo-śmietankową (makaron, twaróg, truskawki, śmietana 12%, jogurt naturalny, cukier trzcinowy)

–  woda mineralna, marchewka

 

WTOREK  25.02.20r.

–   rosół z makaronem, z natką pietruszki (wywar  mięsny wołowo- drobiowy,- warzywny: marchewka, pietruszka, gluten seler, por, cebula, makaron, natka pietruszki, przyprawy)

   kurczak pieczony, ziemniaki z koperkiem, mizeria (udko z kurczaka, olej rzepakowy, ogórek, rzodkiewka, szczypior, śmietana 12%, jogurt naturalny, przyprawy)

   napój owocowy (mieszanka owocowa, cukier trzcinowy, malina, cytryna), jabłko

 

ŚRODA 26.02.20r.

  zupa buraczkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną  (wywar  mięsny drobiowy (kurczak)- warzywny: marchewka,  seler, pietruszka, por, buraki czerwone, śmietana  12%,  przyprawy)

–   śledź w sosie jogurtowo-śmietankowym, ziemniaki z koperkiem  (śledź marynowany, cebula, jabłko, jogurt naturalny, śmietana 12%, przyprawy)

–   woda mineralna,  banan

 

CZWARTEK  27.02.20r.

–   zupa ryżowa, z natką pietruszki  (wywar mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchew, pietruszka, seler, por, ryż biały, natka pietruszki, przyprawy)

   pulpet gotowany w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, ogórek  (łopatka wieprzowa, mąka, bułka, jajka, koncentrat pomidorowy, śmietana 12%,  przyprawy)

–     napój owocowy (mieszanka owocowa, cukier trzcinowy, malina, cytryna), mandarynka

 

 

PIĄTEK  28.02.20r.

–  zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną  (wywar  mięsny drobiowy (kurczak),- warzywny: marchewka, pietruszka,  seler, por, cebula, śmietana 12%,  natka pietruszki, przyprawy)   

–    kopytka ziemniaczane z duszona cebulą, boczkiem wędzonym, sur. z kapusty, marchewki i jabłka z olejem z pestek z winogron  (kopytka ziemniaczane, olej rzepakowy, cebula, boczek wędzony, kapusta, marchew, jabłko, olej z pestek z winogron, przyprawy)

–   woda mineralna, jabłko

Produkty zaznaczone w składzie surowcowym wytłuszczonym drukiem oznaczają składniki alergenne

 

Komentarze są wyłączone.